LÁTNIVALÓK

Szentandrási Sörfőzde

ArborétumKisgyermekes családoknak remek program lehetőség a kisállat simogató. A parkban több, mint ötven, a Kárpát-medencében őshonos állat él. 

Folyamatos programokkal, érdekességekkel várják Vendégeiket a Parkban dolgozók :)A Tessedik kincse nyomában egy nyomozós, kincskeresős kalandjáték Szarvas csodálatos belvárosában. Tessedik Sámuel elfeledett kincsét kell megtalálnia a résztvevőknek egy régi térkép, és egy mindenféle érdekes tárgyakat tartalmazó kincskereső zsák segítségével. Merre tovább? Ez a kérdés. Izgalmas közösségi élmény turistáknak, családoknak, barátoknak, akár cégek számára is csapatépítés gyanánt. Az oldalon további közösségi játékok is elérhetőek.

https://youtu.be/yVmmG1u0XsYwww.tessedikkincse.hu


               
Békésszentandráson található a sörfőzde, melyynek portfóliójában közel 20 féle sörtípus megtalálható, melyet egyedi sörsorozatok egészítenek ki a különböző ünnepek alkalmával. A Szent András Sörfőzde legendája több mint egy negyedszázadra nyúlik vissza, melyet Önök is megízlelhetnek.


A nyaralótól mindössze 2 km-re fekszik az Arborétum, mely hazánk egyik legnagyobb és legjelentősebb élő fagyűjteménye. Mellette került megépítésre a Mini Magyarország közel száz interaktív makettel. A gombnyomással működtethető, alagutakon, hidakon, viaduktokon átkelő vonatok, a Balatonon és Dunán vitorlások, gőzhajók, gombnyomásra megszólaló, hangzó épületek egyaránt különleges élményt nyújtanak. A makett 2 hektáros területen helyezkedik el, és x

SétahajóKatalin II. Sétahajó

 Katalin II. sétahajó egész nyáron várja az idelátogatókat. 

Látnivalók menetben: az Arborétum vízről, történelmi Magyarország geometriai középpontja, üdülőházak sora, Tessedik Sámuel temploma, Gróf Bolza Pál kastélya, a millenniumi emlékmű, a 44-es út hídja, mocsári ciprusok, Tessedik Sámuel Főiskola, gyalogos fahíd és vízi színpad.


Szarvasi vízi színház 

Holt-Körös partján egy különleges atmoszférájú, közel ezer ember befogadására alkalmas színházat adtak át.

Különleges hangulatáról a víz, a fények és a nem mindennapi környezet gondosodik.


Kondorosi Csárda


Szarvastól mindössze 20 percre található a híres Kondorosi Csárda. Különleges ételeivel, nem régiben felújított interaktív múzeumával kiváló program lehetőség. A szakácsok között megtalálható mesterszakács, szakácsmester is, így a minőség garantált :)